četvrtak, 27. prosinca 2012.

Intervju: Amar Jašrspahić Gile: Očekujem finale na Zvezdama Granda

Kad smo dogovarali intervju sa Amarom Jašarspahićem – Giletom, očekivali smo standardnu proceduru. Međutim, malo je reći da smo bili iznenađeni kada je Gile poslao prijatelja vozača po našu ekipu.
Došavši na dogovoreno mjesto, uslijedilo je drugo iznenađenje: Mini koncert samo za nas! Mali podrum bez grijanja je mjesto gdje počinje svaka priča o Giletovim nastupima, uspjesima, planovima. Nakon što nas je sve zagrijao svojim taktovima, spremno je odgovarao na naša pitanja.



Svi znaju ko je Gile sada. Reci nam ko je bio Gile prije ove priče sa Grandom.
Gile je bio i ostao običan momak. Star 22 godine, ekonomski tehničar, student prava, konobar. Momak koji voli pjesmu, društvo, dobre derneke. U zadnje vrijeme se pjesmom bavim, ali planiram, kad sve ovo završi, vratiti se na studij.
Kada i kako si se počeo baviti muzikom?
Muzikom se bavim zadnje 4 godine, a krivac da sve to ode u javnost je moj prijatelj Palja.
Naslijeđen talenat ili ?
Za svoj talenat kao i za mnoge druge lijepe stvari u životu mogu zahvaliti svojoj mami.







Da li si se prije prijavljivao na neka takmičenja ili učestvovao na nekim manifestacijama?
Ne, nikada. I ovo je počelo kao jedna velika šala, pokušaj bijega od svakodnevnice, da se nešto dešava. Nisam ni slutio da će poprimiti ovolike razmjere. Sjedili smo jedne noći i slučajno na internetu vidjeli da je u toku audicija za Zvijezde Granda i da je ostala još samo jedna, ona u Zrenjaninu. I onda opet Palja: "Hajde i hajde"! Bilo nam je dosadno tih dana, pa sam rekao: "Pa eto hajde"! Ostalo znate.
Da li ti je naporno prelaziti toliki put? Beograd je ipak daleko?
Ni najmanje. Uvijek me prati dio mog društva i put nam kroz šalu i pjesmu prođe brzo i ugodno, tako da nema nikakve potrebe za odmorom kad stignemo u Beograd. A nisam ni išao tako često. Nemam nikakve obaveze po pitanju boravka tamo, osim kad su nastupi.
Zašto si se odlučio za Grand kada slična takmičenja imamo i u BiH? Zašto to "hajde" nije bila ideja za neki naš grad?
Kao što sam i rekao, sve se desilo slučajno, bez nekih velikih planova. Mada, iskreno, mislim da Grand ima bolji marketing i veću gledanost, pa ne mislim da sam pogriješio.

Imaš li neka ograničenja od strane Granda dok si pod ugovorom s njima?

Imam. I jako su strogi po pitanju toga. Ne smijem se pojavljivati na televiziji I šta god da radim moram se njima prvo javiti. Imam menadžera koji odobrava ili ne odobrava moje nastupe. Čak i za humanitarne koncerte koji su mi posebno važni moram tražiti dozvolu.

Imaš li donatore ili bilo kakvu finansijsku pomoć koja pokriva troškove koje takmičenje nosi sa sobom?

Imam. Imam i to toliko da sam neke i odbio, jer zaista nemam tolike troškove koliko sponzora mi se nudi. Oni koji mi redovno pomažu su BEGED, GMK, DEELA, Centrotrans, Caffe Fiera. Ponudili su se i Delibašić poliuretani, pekar Delibašić, DELTA PETROL, DR. Škaljo... Nadam se da mi neće zamjeriti ako sam nekog izostavio. Od srca im se svima zahvaljujem.

Kakve su tvoje ambicije vezano za ovo takmičenje?

Mnogo je dobrih pjevača u ovoj sezoni i ulazak u finale je realno što očekujem i čemu se nadam. To bih smatrao svojim velikim uspijehom.

Kada je finale i koliko takmičara će biti u finalu?

Finale je u maju 2013 godine. U samu završnicu ulazi 12 takmičara i to 6 djevojaka i 6 muškaraca.

Imaš li favorita?

Imam, mada ne znam koliko je moj sud objektivan, jer se radi o momku s kojim se i privatno družim. Denis Ibrahimović iz Niša, izuzetan pjevač i čovjek!

Kada ponovo nastupa tvoja grupa na takmičenju?

Ponovo pjevam 29.12. i to u duetu sa Radom Manojlović, što mi je posebna čast.

Kako si prihvaćen od strane ostalih takmičara, obzirom da si iz druge države?

Odlično! Nisam imao nijedno negativno iskustvo ni od strane takmičara niti bilo koga drugog. Iznenadio sam se koliko su društveni i otvoreni. Čim dođem, odmah zovu da se ide negdje, svira, zeza, druži...

Imaš li angažmane ovih dana?

Jedva stižemo sve! U zadnjih dana bili smo u Tuzli, Mostaru, Zavidovićima, Vitezu... Često sviramo i u našem Kaknju. Ništa ne bih mogao bez mojih prijatelja koji čine moj bend LIVINGSTON i prate me na mojim putovanjima.


Smeta li ti medijska pažnja i prepoznavanje na ulici?
Ne smeta ni najmanje, ali ipak neke granice moraju postojati.
Kako ćeš provesti Novu godinu?
Opet radno, ali sa užitkom. Pjevaću u svom gradu, na otvorenom. Drago mi je što ću među prvima imati čast svojim sugrađanima čestitati Novu godinu!
Koji su Giletovi planovi za 2013. godinu?
Rad, rad i samo rad! A onda lijepo ljeto i Budva!
I konačno pitanje koje ljepši dio populacije čeka: Imaš li djevojku?
Imam djevojku već odavno. Njeno ime ne bih otkrivao, ali želim naglasiti da se radi o veoma dobroj i strpljivoj osobi koja ima razumijevanja za moja česta odsustvovanja i koja me podržava u svemu što radim.
Pratiš li Denialov rad i šta misliš o njemu?
Denial je moj dobar prijatelj i odličan pjevač. Nastavi li raditi ovim tempom, pred njim je sjajna karijera.
Poruka čitaocima?
Hvala Vam svima na velikoj podršci koju mi nesebično pružate. Bez Vas moj rad ne bi imao nikakvog smisla.
Hvala Giletu na ugodnom druženju. Ekipa Kakanj-X.com portala mu želi puno sreće u narednom radu kao i sve najljepše povodom njegovog skorog rođendana ( 30.12 )
Svakako Vas podsjećamo na broj telefona na koji možete glasati na našeg Amara Jašarspahića i to slanjem poruke na 091 410 701

Izvor informacija: http://kakanj-x.com


1 komentar:

  1. Gile ti si nas sampion i niko nije bolji od tebe Melissa <3

    OdgovoriIzbriši